Oticon Chili je porodica super power slušnih aparata dizajnirana da zadovolji specijalne i raznovrsne potrebe korisnika teže oštećenog sluha, počevši od srednje teškog do veoma teškog oštećenja.

Novim audiološkim pristupom, bolje od dosadašnjih super power modela, Chili poboljšava razumevanje ne samo poboljšanjem čujnosti već i obradom govora i buke na način prilagodjen težim oštećenjima sluha. Očuvanjem vernosti signala omogućava dostupnost govornih elemenata ključnih za razumevanje, naročito kod korisnika sa smanjenom auditornom rezolucijom.

Ljudi sa težim oštećenjem sluha najčešće se oslanjaju na čitanje sa usana pokušavajući da razumeju govor. Takođe, jedna od poteškoća kod ove kategorije je i sposobnost lokalizovanja izvora zvuka. Oticon Chili kombinovanjem specijalnih funkcija (Speech Guard, Spatial Noise Menagement, Split Directionality) obezbedjuje čistiji i prirodniji prijem govornih signala, kao i bolji osećaj iz kog pravca zvuk dolazi, čak i u zahtevnijem zvučnom okruženju.

Tanak,izdržljiv aparat zaušnog tipa odlična je kombinacija diskretnog dizajna, pouzdanosti i vrhunskih performansi. Jednostavne kontrolne funkcije omogućavaju trenutno isključenje zvuka,brzo prilagođavanje jačine i promenu programa.

Chili modeli pokrivaju područje podešavanja do 6.5 kHz na 6-9 kanala u zavisnosti od modela i omogućavaju formiranje 4 različita programa rada.

Model Chili dostupan je u tri modela različitog cenovnog ranga-Chili 5, Chili 7 i Chili 9. U ponudi je na raspolaganju 7 boja kućišta izrađenih od biokompatibilnog materijala.

Chili omogućava i upotrebu dodatne opreme za komunikaciju kao što su FM sistem i ConnectLine sistem i tako svojim korisnicima olakšava korišćenje telefona, mobilnih uređaja, televizora i dr.