Oticon Xceed / Xceed Play je izgrađen na Velox S platformi, najbržoj platformi među svim proizvođačima. Ovo je najjači slušni aparat na svetskom tržištu, izlazne snage 146 dB! Dostupan je u dva BTE stila – SUPER POWER i ULTRA POWER.

Neke od karakteristika Oticon Xceed i Xceed Play slušnih aparata:
- Xceed i Xceed Play su slušni aparati najveće izlazne snage
- Dizajnirani su da povećaju razumevanje govora osobama sa teškim i veoma teškim oštećenjem sluha
- Superiorna funkcija OpenSound Optimizera omogućava najveću izlaznu snagu uz efikasno sprečavanje feedback-a. Time se postiže maksimalno pojačanje u visokim frekvencijama, a time i razumevanje govora i u vrlo zahtevnom okruženju u buci
- Xceed i Xceed Play UP daju izlaznu snagu od 146 dB!
- Poseduju mogućnost wireless konekcije slušnih aparata međusobno kao i sa širokim spektrom pomoćnih uređaja: daljinski mikrofon, daljinski upravljač, mobilni telefon, TV itd. 
- Mogućnost lociranja izgubljenih aparata na Google maps!

Xceed je namenjen odraslima u tri podmodela različitog cenovnog ranga: Xceed 1, Xceed 2 i Xceed 3. Poseduje IP68-sertifikat (dizajn uključuje barijere za vodu, prašinu i nečistoće). Dostupan je u 7 boja kućišta izgrađenih od biokompatibilnog i antialergijskog materijala. 

Xceed Play namenjen je deci. Poseduje sigurnosna vratanca baterije čija funkcija onemogućava deci da slučajno ili greškom progutaju bateriju. Maksimalno otporan na vodu i prašinu. Poseduje LED indikaciju koja omogućava roditeljima da prate rad aparata. Dostupan je u 12 boja atraktivnih za decu.

Slušni aparati Xceed i Xceed Play omogućavaju upotrebu dodatne opreme za komunikaciju kao što su: Oticon ON App, ConnectClip, Remote Control 3.0, TV Adapter 3.0, Phone Adapter 2.0, Amigo FM. Xceed i Xceed Play imaju mogućnost bežične konekcije sa  iPhone i drugim pametnim uređajima. Oticon ON App omogućava roditeljima i starijoj deci kontrolu jačine slušnih aparata, promenu programa, kontrolu nivoa baterije.

(Pre upotrebe pročitati uputstvo! O nameni i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.)