1. Gde su proizvedeni slušni aparati koje prodajete?

- Audiovox zastupa svetskog lidera u proizvodnji slušnih aparata, dansku kompaniju Oticon. Njihovi slušni aparati se proizvode u Evropskoj uniji.

2. Koji tipovi slušnih aparata postoje?

- Postoje dva osnovna tipa slušnih aparata:

1. Zaušni koji se postavljaju iza uva sa cevčicom koja ide u ušni kanal

2. Kanalni koji se celi postavljaju u ušni kanal

3. Kako sve mogu da se nabave slušni aparati?

- Slušni aparati mogu da se nabave kao privatna kupovina za keš kao i na rate preko čekova, administrativne zabrane na penziju ili kredita Raiffeisen banke. Aparati se pod određenim propisanim uslovima mogu nabaviti i preko zdravstvenog fonda i vojnog osiguranja.

4. Koliko košta slušni aparat?

- Pošto Audiovox u ponudi ima preko 100 modela slušnih aparata firme Oticon, različitih po svojim karakteristikama, mogućnostima i naravno cenama i tipu nabavke, onda je i raspon cena veliki i one  se po aparatu kreću od 0 dinara (preko RFZO zdravstvenog osiguranja - pod određenim uslovima koje propisuje RFZO) pa do preko 100 000 dinara za najnovije aparate koji sadrže najviši nivo najsavremenije tehnologije. Izbor konkretnog modela slušnog aparata se bira prema stanju oštećenja sluha korisnika i individualnim potrebama i načinu života. Audiovox povremeno organizuje i akcijske ponude na kojima je moguće nabaviti aparat po sniženim cenama.

5. Koji je bolji slušni aparat, analogni ili digitalni?

- Digitalni slušni aparati su aparati novije generacije i bolji su od analognih zato što osim naprednijih opcija i tehnoloških rešenja imaju i mekši, čistiji i prirodniji zvuk.

6. Da li je dovoljno da nosim jedan slušni aparat?

- Preporuka svih specijalista i stručnjaka koji se bave oštećenjem sluha je da ukoliko postoji oštećenje sluha na oba uva da se nosi slušni aparat na oba uva. Sa dva slušna aparata se postiže prirodniji kvalitet zvuka, sigurnije snalaženje u prostoru, bolje prepoznavanje zvuka, bolji sluh i širi čujni opseg, poboljšano razumevanje i opuštenije slušanje bez napora.

7. Da li slušni aparat može da se poruči preko interneta?

- Ne, slušni aparat ne može da se poruči preko interneta jer je pre početka korišćenja neophodno da se uz pomoć računara izvrši podešavanje.

8. Da li slušni aparat može da se kupi bez dolaska u prostorije firme?

- Pre kupovine slušnog aparata mora se doći u prostorije firme da bi se na osnovu rezultata merenja sluha izvršilo podešavanje aparata uz pomoć računara i specijalizovanog programa i da bi se njegovo funkcionisanje najbolje uskladilo sa oštećenjem sluha osobe koja će ga nositi.

9. Da li se vaš slušni aparat kupuje preko TV shopa?

- Naši slušni aparati se ne mogu nabaviti preko TV shopa već isključivo u Audiovox predstavništvima širom Srbije.

10. Koliko traju baterije za slušne aparate?

- Baterije za slušne aparate obično traju od 5 do 14 dana u zavisnosti od modela i tipa slušnog aparata kao i načina korišćenja.

11. Zašto baterije traju tako kratko?

- Baterije traju relativno kraće nego što ljudi obično očekuju zato što slušni aparati rade neprestano tokom dana i jer je za snažan zvuk slušnih aparata potrebna veća količina električne energije.

12. Da li imate slušni aparat sa punjivim baterijama?

- Za slušne aparate preporuka je da se koriste nove standardizovane baterije koje su uvek maksimalno napunjene. Punjive baterije su promenjivog kapaciteta i ne mogu garantovati ujednačen rad slušnih aparata kao nove baterije standardnog kapaciteta.